Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

10 τραγούδια του 2019

Φτάνει και αυτή η χρονιά στο τέλος της και είπα και εγώ να κάνω μια mini ανασκόπηση. 10 τραγουδάκια που κυκλοφόρησαν αυτή τη χρονιά, τα άκουσα μου άρεσαν και σας τα παρουσιάζω εδώ στο Pleasant Street.

Cage The Elephant- Ready To Let Go

Από το πέμπτο άλμπουμ των Αμερικάνων Cage The Elephant, Social Cues, ένα από τα πιο καλογραμμένα pop- rock κομμάτια που άκουσα φέτος. Υπέροχο κολλητικό ρεφρέν, πολύ ωραία παραγωγή, με τον τραγουδιστή της μπάντας Matt Shultz να μας μιλάει για το χωρισμό του στους στίχους. Μπράβο στους Cage The Elephant, δεν ξεχνάνε να μας δίνουν που και που ωραία κομμάτια σαν και αυτό.



Mark Ronson ft. Lykke Li- Late Night Feelings

Ο Mark Ronson αφού σάρωσε τα Grammy με τη Gaga και το "Shallow"κυκλοφόρησε τον δίσκο Late Night Feelings. 13 κομμάτια και 9 ερμηνεύτριες, μεταξύ άλλων οι Lykke Li, Angel Olsen και Miley Cyrus όπου τραγουδούν για τους άντρες που τις παράτησαν. Εκφράζουν δηλαδή συναισθήματα που είναι αναπόφευκτα αργά τη νύχτα. Ξεχωρίζω το ομότιτλο με την καταπληκτική Lykke Li. Αρτιότατη η παραγωγή του Mark και το κομμάτι μας δίνει το ένα hook μετά το άλλο.



Billie Eilish- Wish You Were Gay

Πολλά κομμάτια από την ίδια θα μπορούσαν να είναι στη θέση του, αλλά νομίζω ότι αυτό που τραγούδησα πιο πολύ από τον εξαιρετικό δίσκο της Eilish, ήταν το Wish You Were Gay. Η μουσική τελικά ξεπέρασε το hype και ναι η Billie είναι ότι καλύτερο έχει γίνει στο mainstream εδώ και αρκετά χρόνια.




Hozier- No Plan

Ο δίσκος δεν με κέρδισε αλλά το "No Plan", με τις ωραίες του κιθάρες, τα εφέ του, την πολύ ωραία μελωδία του, και την εξαιρετική φωνή του Ιρλανδού, με κράτησε όλη τη χρονιά. "There's no plan, there's no race to be run/The harder the rain,honey, the sweeter the sun".



Karen O & Danger Mouse- Leopard's Tongue

Κοιτάχτε να δείτε. O Danger Mouse είναι μεγάλη αγάπη, που κοντεύει να γίνει guilty pleasure, και κάθε φορά με ρίχνει τις παραγωγές του και την γενικότερη δουλειά που κάνει με τους καλλιτέχνες που συνεργάζεται. Στον φετινό δίσκο Lux Prima, συνεργάζεται με την Karen O, των Yeah Yeah Yeah's και στήνει ένα κινηματογραφικό σκηνικό, πάνω στο οποίο η Karen O κάνει το κομμάτι της. Πολύ καλός ο δίσκος, εγώ ξεχώρισα το "Leopard's Tongue", για τον πολύ ωραίο ρυθμό του, τα μπάσα του, την πνιχτή κραυγή της ερμηνεύτριας και το hook "Used up,used up,I'm used up, now I'm gone, gone".



Bobby Oroza- Should I Take You Home

Αυτό εδώ το άκουσα στο ραδιόφωνο, και όποτε ακούω καλή soul με πλήκτρα hammond και τα σχετικά δεν αργώ να την εκτιμήσω. O Bobby Oroza είναι από τη Φινλανδία και ανήκει στους αναβιωτές του είδους αυτού αλλά το κάνει με φινέτσα και μας αρέσει πάρα πολύ. Έχει και άλλα ωραία κομμάτια αλλά το "Should I Take You Home" με κέρδισε. Τσεκάρετε τον δίσκο του This Love που κυκλοφορεί από την πολύ αξιόλογη Big Crown Records.


Jungle- Casio

Οι Jungle μας έρχονται απ' το Λονδίνο και με τον neo-soul ήχο τους, τα ωραία beats και τις αρτιότατες παραγωγές τους(+ τα ωραία τους video clip) ακούστηκαν αρκετά φέτος, σε εναλλακτικά μπαρ και ραδιόφωνα. Πολύ ωραίο χορευτικό κομμάτι με φωνητικά φαλτσέτο, που θέλει να σε κάνει να κουνηθείς και στην περίπτωση μου το καταφέρνει.


Tyler, The Creator- EARFQUAKE (feat. Playboi Carti, Charlie Wilson & Jessy Wilson)

Έκανε έναν ντόρο η αλήθεια είναι το IGOR, το φετινό άλμπουμ του Tyler, The Creator (aka. Tyler Gregory Okonma) και είναι όντως πολύ καλό.Το δεύτερο κομμάτι του δίσκου το "EARFQUAKE" είναι το πιο πιασάρικο και είναι ένα από τα πιο δημιουργικά hip-hop singles που άκουσα φέτος όπως και το επόμενο...



J. Cole- MIDDLE CHILD

Η σχέση μου με το hip-hop είναι λίγο ξώφαλτση, αλλά όταν ακούω ένα καλό κομμάτι με ωραία παραγωγή (αυτό το sample με τα πνευστά ;όλα τα λεφτά), ωραίο flow και που έχει να πει δύο λόγια παραπάνω μπορώ να το εκτιμήσω. Γι αυτό το "MIDDLE CHILD" του J. Cole, βρίσκεται στη λίστα μου με τα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς.



Michael Kiwanuka- Hero

O Michael Kiwanuka είναι ένας από τους πιο δραστήριους καλλιτέχνες που έχω στα υπόψιν, με πολλές συναυλίες και τακτικές κυκλοφορίες τα τελευταία χρόνια. Το Kiwanuka, σε παραγωγή Danger Mouse είναι πολύ καλός δίσκος, και το "Hero" ξεχωρίζει για το κιθαριστικό του hook και το ρεφρέν του, όπου ο Kiwanuka αναρωτιέται "Am I a hero?, Am I a hero now?" Μπράβο Michael, συνέχισε έτσι.


Ακολουθεί και η λίστα όπου μπορείτε να ακούσετε όλα τα κομμάτια συγκεντρωμένα. Άντε και του χρόνου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου