Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

We're Loud Athens

Παρακολούθησα τις προάλλες ένα πολύ ενδιαφέρον documentary που βρήκα στο youtube, το We're Loud Athens το οποίο γυρίστηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε στα πλαίσια του We're Loud Fest που διοργανώθηκε από την Slovenly Records. Το φεστιβάλ αυτό έγινε το σαββατοκύριακο των εκλογών που έκλεισαν αυτό το πολύ ωραίο καλοκαίρι για την χώρα μας. Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι προς στο τέλος του ντοκιμαντέρ, όπου οι δημιουργοί του αφήνοντας τη χώρα μας την κυριακή των εκλογών στις 20 του μήνα υπό τους ήχους του ρεμπέτικου αναφέρουν: "Most of the greeks we speak with voted in july's referendum, and they voted "ΟΧΙ" (NO). Most of them aren't bothering to vote this time."
Πολύ διασκεδαστικό γενικά το ντοκιμαντέρ μας δίνει μια καλή εικόνα της σύγχρονης underground garage-punk σκηνής, με συγκροτήματα από διάφορα μέρη της Ευρώπης και της Αμερικής. Κορυφαία ονόματα οι βέλγοι The Kids που είναι ενεργοί από τα 70's και οι αμερικάνοι New Bomb Turks.  Επίσης στο line-up του φεστιβάλ, από την εγχώρια σκηνή ήταν οι αγαπημένοι Acid Baby Jesus, οι Bazooka, οι Gay Anniversary και οι Komodina3.
Αποσπάσματα από τα live των συγκροτημάτων στο An, στο Κύτταρο και στο Boiler, καθώς και από τους γύρω δρόμους στο κέντρο της Αθήνας (με χαρακτηριστικό πλάνο τους κάδους να καίγονται στα Εξάρχεια), το ντοκιμαντέρ καταφέρνει να συνδέσει την underground αυτή σκηνή, μαζί με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και με κάποιες πινελιές ρεμπέτικου, δείχνει πως η μουσική μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο στην άσχημη πραγματικότητα που βιώνουμε και πως live και γενικά φεστιβάλ σαν και αυτά είναι απαραίτητα για όσους από εμάς το rock n' roll αποτελεί μια σανίδα σωτηρίας-μεταξύ άλλων- στο μάταιο τούτο κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου