Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Pastime ή Gangsta's Paradise;

Όλοι ξέρουμε το κομμάτι "Gangsta's Paradise" από τον ράπερ Coolio, που κυκλοφόρησε το 1995 και είναι ένα από τα πιο πετυχημένα singles όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από 5,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ήταν το πιο πετυχημένο στην Αμερική τη χρονιά που κυκλοφόρησε, ενώ έδωσε και στο Coolio ένα βραβείο Grammy, δύο MTV Video Music βραβεία και ένα βραβείο Billboard.

Στανταράκι σε όλα τα πάρτι και πάντα ξεσηκωτικό, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι για το κομμάτι είναι ότι sample-αρει τη μελωδία και την ενορχήστρωση του "Pastime Paradise" του θρυλικού Stevie Wonder. Από το άλμπουμ - αριστούργημα του Wonder Songs In The Key Of Life ήταν το πρώτο κομμάτι στο οποίο χρησιμοποιήθηκε συνθεσάιζερ για να αντικαταστήσει ορχήστρα εγχόρδων. Το ρεφρέν είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τον Coolio να έχει αλλάξει κάποιες λέξεις στο ρεφρέν, ενώ και τα έγχορδα έχουν διατηρηθεί. Ο Wonder πήρε credits γι αυτό το κομμάτι και το ερμήνευσε μαζί με τον Coolio στα μουσικά βραβεία του Billboard το '95.


Εξίσου δημοφιλής με το Gangsta's Paradise, είναι η παρωδία του "Weird Al" Yankovic "Amish Paradise" που μαζί με το video clip αναφέρονται στη ζωή των Amish της αμερικάνικης επαρχίας.
Δεν λέω κάτι παραπάνω, το βίντεο μιλάει από μόνο του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου