Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Η εναλλακτική μουσική της Αθήνας 2010- 2019: Acid Baby Jesus

Αυτή τη δεκαετία την έζησα στη μεγαλύτερη διάρκεια της στην Αθήνα. Παρακολούθησα αρκετά κοντά την εναλλακτική μουσική σκηνή της πόλης (κυρίως όσον αφορά τα ροκ συγκροτήματα) και τα παρακάτω ξεχώρισαν για μένα, είτε για τα πολύ ωραία τους live, είτε γιατί είχαν σημαντικά άλμπουμ και τραγούδια στα οποία βρήκα μεράκι, καλή αισθητική και ουσία. 9 είναι οι καλλιτέχνες (8 συγκροτήματα και ένας σόλο καλλιτέχνης) που ξεχώρισαν για εμένα και τους οποίους θα σας παρουσιάσω μεμονωμένα με μία ανάρτηση αφιερωμένη στον καθένα. Πρώτοι λοιπόν στην λίστα μου οι...

Acid Baby Jesus



Είδος: Garage Rock, Psych- Pop
Πρώτη επαφή μαζί τους: Το single τους "Vegetable" το οποίο συνόδευε και ένα βίντεο κλιπ στο όποιο έδειχνε ότι οι τύποι ήταν αλλού. Αέρας εξωτερικού και ένας vintage 60's ήχος που μπορούσε να συναγωνιστεί αντίστοιχους αναβιωτές τύπου Black Lips. Δεν άργησα πολύ να τους δω live και ενθουσιάστηκα.
Story:
Ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 2009 και αφού ξεκίνησαν δειλά- δειλά στην πορεία έκαναν συμβόλαιο με την ανεξάρτητη δισκογραφική Slovenly Records, ξεκινώντας με την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου τις περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική. Το 2014 η είσοδος του Καναδού Dale McDonald στην μπάντα έδωσε έναν ακόμα πιο διεθνή αέρα στους ABJ.  Από το 2017 έχουν πλέον συμβόλαιο με την λονδρέζικη Fuzz Club στην οποία κυκλοφόρησαν το πιο ολοκληρωμένο δίσκο τους μέχρι σήμερα το "Lilac Days". Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις περιοδείες τους ενώ που και που περνάνε από την Ελλάδα.
Δισκογραφία:
2011 Acid Baby Jesus LP  (Slovenly Records)
2014 Selected Recordings (Slovenly Records)
2017 Lilac Days (Fuzz Club Records)

Προτεινόμενα κομμάτια:
"I'm a Baby", "Tomboy", "Oh, Aurelia", "Vegetable", "Love Has Left My House Today"

Bandcamp: https://acidbabyjesus.bandcamp.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου