Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Η εναλλακτική μουσική σκηνή της Αθήνας 2010-2019: The Big Nose Attack

Τρίτη ανάρτηση στο αφιέρωμα για την ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή της δεκαετίας, και το επόμενο συγκρότημα που θα παρουσιάσω είναι οι Big Nose Attack.

The Big Nose Attack

Είδος: Blues Rock, Garage Rock

Πρώτη επαφή μαζί τους:  To "Yeah!(That Girl)" το άκουσα ένα πρωινό στο ραδιόφωνο το '14 και νόμιζα ότι ήταν κάποιο καινούργιο τραγούδι Black Keys ή κάποιο από το project Blackroc των τελευταίων που είχα χάσει. Τελικά ήταν οι Big Nose Attack τους οποίους είδα live πολύ σύντομα και το cool blues rock τους σε συνδυασμό με τις στυλάτες εμφανίσεις τους με κέρδισε. Τα τελευταία χρόνια το συγκρότημα ξέφυγε από τις συγκρίσεις με White Stripes και Black Keys ειδικά με τον τελευταίο φετινό τους δίσκο ανανέωσε το ύφος του και συνεχίζω να τους παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Story: Ιδρύθηκαν το 2011 στο Μπραχάμι Αττικής από τα αδέρφια Little Tonie και Boogieman και κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο τους την ίδια χρονιά. Με ευρωπαϊκές περιοδείες, συμμετοχές σχεδόν σε όλα τα εγχώρια μουσικά φεστιβάλ αλλά και σαν opening act σε συγκροτήματα όπως οι Black Angels, οι Clutch και οι Fuzztones είναι από τα πιο δραστήρια συγκροτήματα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το hit τους "Yeah!(That Girl)" με το οποίο τους γνώρισα και γω άρεσε και στον Αντώνη Κανάκη και το χρησιμοποίησε πέρσι για τους τίτλους αρχής της εκπομπής Βινύλιο. Φέτος κυκλοφόρησαν τον δίσκο "Deader Than Disco" και έχουν ξεκινήσει τις εμφανίσεις για την προώθηση του.
Δισκογραφία: 
2011 The Big Nose Attack (WTF? Records)
2013 Paint It Blue (WTF? Records)
2015 Sixty- Nine (The Lab Records)
2019 Deader Than Disco (Ikaros Records)

Προτεινόμενα Κομμάτια: "Yeah!(That Girl)", "Down With Me", "All By Myself", "A Bite To Eat", "Heat of the Night"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου