Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Η εναλλακτική μουσική σκηνή της Αθήνας 2010-2019: Nalyssa Green

Ενώ οι προηγούμενες τρεις αναρτήσεις είχαν να κάνουν με ροκ συγκροτήματα σ' αυτή την ανάρτηση θα παρουσιάσω μια σόλο καλλιτέχνη που κινείται πιο πολύ στο folk- pop είδος και έχει κάνει αισθητή την εμφάνιση της ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια.

Nalyssa Green



Είδος: Folk, Alternative Pop

Πρώτη γνωριμία μαζί της: Τα StoneFields Acoustic Sessions και συγκεκριμένα το βίντεο με το "Snow". Πιο γνωστό είναι το βίντεο με την διασκευή στο "What Is Love?" του Haddaway αλλά εμένα με κέρδισε το original της Nalyssa. Δεν μου είχε τραβήξει την προσοχή με κάποιο project της και όταν πρωτοκυκλοφόρησε το "Κοκτέιλ" δεν κατάφερε να με ενθουσιάσει αλλά όλα άλλαξαν με την κυκλοφορία του τελευταίου της ελληνόφωνου άλμπουμ "Μπλουμ". Πλέον είναι αρκετά ενεργή στην μουσική σκηνή της Αθήνας με διάφορες συνεργασίες και περιμένω με αρκετό ενδιαφέρον τις επόμενες δουλειές της.

Story: Η Nalyssa Green (Βιολέτα Σαραφιανού) είναι από την Αθήνα και ξεκίνησε το 2009 την μουσική της περιπέτεια. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ "Barock" σε παραγωγή του Σπύρου Λιβάνη και το 2012 το "The Seed". Από το 2014 και μετά γράφει πρωτότυπη μουσική για το θέατρο ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το "Μπλουμ", το οποίο με τα εξαιρετικά του τραγούδια και παραγωγή αύξησε το κοινό της. Συναυλιακά είναι ενεργή κυρίως στην Ελλάδα, με λίγες εμφανίσεις στο εξωτερικό.

Discography: 
2010 Barock (self-released)
2012 The Seed (Inner Ear)
2018 Μπλουμ (Inner Ear) 

Προτεινόμενα κομμάτια: "Snow", "Κρεβάτι", "Πάλι Καλά", "Παπαρούνα", "Τα Μαλλιά της"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου