Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ο Καζαντζίδης στην Βαλτιμόρη

 Το The Wire, θεωρείται μια από τις κορυφαίες τηλέοπτικες σειρές της τελευταίας εικοσαετίας, και μια  απ' τις κορυφαίες γενικότερα για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν μας ενδιαφέρουν εδώ.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι στην δεύτερη σεζόν ανακατεύονται και κάποιοι Έλληνες που συνδέονται με το κύκλωμα ναρκωτικών στην Βαλτιμόρη. Με τα σπαστά τους Ελληνικά δεν μας πείθουν και πολύ εμάς που τη μιλάμε τη γλώσσα, ενώ ο αρχιμαφιόζος είναι γνωστός σαν "The Greek". Πίνει ελληνικό καφέ, ακούει ελληνικά τραγούδια αλλά μάλλον όλα αυτά γίνονται για κάλυψη, καθώς η ελληνική του ταυτότητα αμφισβητείται και μέσα στην ίδια τη σειρά (προφανώς! Ο Μπάγεβιτς τα μιλάει καλύτερα!).

Οι συντελεστές της σειράς αποφάσισαν λόγω του ελληνικού χρώματος που πήρε η δεύτερη σεζόν, να ντύσουν το τέλος του 11ου επεισοδίου με το κομμάτι "Έφυγε έφυγε" σε ερμηνεία Στέλιου Καζαντζίδη. Το κομμάτι είναι γραμμένο από τον Βασίλη Βασιλειάδη και τον Πυθαγόρα (μουσική και στίχους αντίστοιχα) και συμπεριλήφθηκε στον δίσκο Στέλιος Καζαντζίδης που κυκλοφόρησε το 1968.

Για του λόγου το αληθές παραθέτω το απόσπασμα παρακάτω: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου