Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Spotify: On Repeat #2

Φθινοπωρινό repeat στο Spotify:

- The Meltdown- The Meltdown: Απολαυστικό neo-soul άλμπουμ που κυκλοφόρησε φέτος τον Απρίλη, από αυτούς εδώ τους Αυστραλούς. Ο δίσκος τα έχει όλα. Groovy κομμάτια, σούπερ πνευστά, hammond, κοφτές κιθάρες, μπαλάντες, γυναικεία backing vocals, τι να λέμε. Το retro στα καλύτερα του. Ξεχωρίζω τα "Better Days", το εναρκτήριο "Darkness Into Light" και το "Slow Fever" για την μπασάρα του και το ηλεκτρικό του πιάνο αλλά ο δίσκος ακούγεται πραγματικά "νεράκι". Ωραία πράματα.



BØRNS- " Electric Love": Στο ροκ κομμάτι του μήνα. Έχει κυκλοφορήσει εδώ και δύο χρόνια αλλά το ανακάλυψα πρόσφατα. Up- lifting κομμάτι με ωραίες glam rock πινελιές από T. Rex κυρίως, που μπλέκονται με την σύγχρονη indie παραγωγή.






- King Krule: Αυτός εδώ ο τύπος με εξέπληξε ευχάριστα. Ό,τι δουλειά είχα ακούσει απ' αυτόν με είχε αφήσει πλήρως αδιάφορο, να όμως που με ένα από τα τελευταία του κομμάτια με ενθουσίασε. Το "Dum Surfer", ένα πολύ ιδιαίτερο σκοτεινό κομμάτι, σχεδόν post- punk με μια θυμωμένη brit ερμηνεία από τον Krule. Πραγματικά ξεχωριστό και με το σαξόφωνο να το απογειώνει. Σαν να παντρεύει και το lounge μέσα σε όλο αυτό το τοπίο, δεν ξέρω με μπερδεύει και αυτό μ' αρέσει πάρα πολύ. Μακάρι και το άλμπουμ να είναι εξίσου καλό.



- Άλλη μια ανακάλυψη, που προέρχεται από τα 80's και παίζει ανελλιπώς στο repeat: Tom Petty (R.I.P.) και Stevie Nicks, στο "Stop Dragging My Heart Around". Το κομμάτι αναπνέει λόγω εξαιρετικής παραγωγής και ενορχήστρωσης (όχι πολλά σύνθια, hammond και μακριά απ' τις γκαζιάρες κιθάρες της εποχής- εδώ είναι εξαίρετες) και από κει και πέρα η Nicks κάνει το κομμάτι της. Τα vocals της είναι πάντα εγγύηση και η διφωνία στο ρεφρέν με τον Petty δίνει στο τραγούδι το κάτι παραπάνω και τη θέση της στο δικό μου repeat.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου